Архангел Михаил

 

Первый из верховных Ангелов, Поборник славы Божией. Имя Михаил — на еврейском значит «Кто, как Бог?»

Он часто изображается в воинском облачении с другими верными. Богу Ангелами. Или изображается один в одежде воина с мечом или копием в руке, попирающий ногами дракона или древнего змия — диавола.

Так он изображается в память о том, что некогда на небесах была великая брань между Ангелами — служителями Божиими и злыми духами — ангелами, отпавшими от Бога и ставшими служителями сатаны.
Иногда он изображается с копием, верх которого украшает белая хоругвь с крестом.

Это особенное отличие Архангела Михаила и его воинства, означающее нравственную чистоту и непоколебимую верность небесному Царю.

 

Молитвы Архангелу Михаилу

Молитва первая

Святый и великий Архангеле Божий Михайле, неисповедимыя и пресущественныя Троицы первый во Ангелех предстоятелю, рода же человеческаго приставниче и хранителю, сокрушивый с воинствы своими главу прегордаго Денницы на небеси и посрамляяй выну злобу и коварства его на земли! К тебе прибегаем с верою и тебе молимся с любовию, буди щит несокрушим и забрало твердо святей Церкви и православному отечествию нашему, ограждая их молниеносным мечем твоим от всех враг видимых и невидимых. Буди вождь и соратай непобедим христолюбивому воинству нашему венчая его славою и победами над супостаты, да познают вси противляющиися нам, яко с нами Бог и святии Ангели Его. Не остави же, о Архангеле Божий, помощию и заступлением твоим и нас, прославляющих днесь святое имя твое: се бо аще и многогрешни есмы, обаче не хощем в беззакониих наших погибнути, но еже обратитися ко Господу и оживленным быти от Него на дела благая. Озари ум наш светом Божиим, да возможем разумети, что есть воля Божия о нас благая и совершенная, и ведети вся, яже подобает нам творити и яже презирати и оставляти. Укрепи благодатию Господнею слабую волю и немощное произволение наше, да, угвердившеся в законе Господнем, престанем прочее влаятися земными помыслы и похотеньми плоти, ради тленнаго и земнаго безумие забывати вечная и небесная. Над всеми же сими испроси нам свыше дух истиннаго покаяния, нелицемерную печаль по Бозе и сокрушение о гресех наших, да остающее нам число дней временнаго живота нашего иждивем не во угождении чувств и работе страстем нашим, не во угождении зол, содеянных нами. Егда же приближится час скончания нашего и свобождения от уз бреннаго сего телесе не остави нас, Архангеле Божий, беззащитных противу духов злобы поднебесных, обыкших преграждати души человечестей восход в горняя; да, охраняеми тобою, безпреткновенно достигнем оных преславных селений райских, идеже несть печаль, ни воздыхание, но жизнь безконечная, и сподоблешеся узрети пресветлое лице всеблагаго Господа и Владыки нашего, падше со слезами у ногу Его, в радости и умилении воскликнем: слава Тебе, дражайший Искупителю наш, Иже за премногую любовь Твою к нам, недостойным, благоволил еси послати Ангелы Твоя в служение спасению нашему. Аминь.

Молитва вторая

О святый Михаиле Архангеле, светлообразный и грозный небеснаго Царя воеводо! Прежде страшнаго суда ослаби ми покаятися от грехов моих, от сети ловящих избави душу мою и приведи ю к сотворшему ю Богу, седящему на Херувимех, и молися о ней прилежно, да твоим ходатайством послет ю на место покойное. О грозный воеводо небесных сил, предстателю всех у престола Владыки Христа, хранителю твердый всем человеком и мудрый оружниче, крепкий воеводо небеснаго Царя! Помилуй мя, грешнаго, требующаго твоего заступления, сохрани мя от всех видимых и невидимых враг, паче же подкрепи от ужаса смертнаго и от смущения диавольскаго, и сподоби мя непостыдно предстати Создателю нашему в час страшнаго и праведнаго суда Его. О всесвятый великий Михаиле архистратиже! Не презри мене, грешнаго, молящагося тебе о помощи и заступлении твоем в веце сем и в будущем, но сподоби мя тамо купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

 

Подготовлено по материалам книги Молитвы Архангелам, Ангелам и всем небесным бесплотным силам на каждый день седмицы. - М.:"Ковчег",2011. - 32 с. ISBN 5-94741-014-1

Изображение с сайта: www.pravoslavie.ru

   

Объявления  

Время работы во внеслужебные дни - с 10 до 16 часов.

Огласительные беседы для готовящихся к Таинству Крещения и для восприемников проводятся в нашем храме по субботам в 10:00 в помещении Воскресной школы.

 Храм Архангела Михаила примет в дар легковой автомобиль или автомобиль типа «Газель» с пробегом, на ходу. Просьба обращаться на свечной ящик или звонить по телефону Храма:

+7(936)937-30-33

+7(964)787-80-87

Храни Вас Бог

Молитвослов в мобильном

Молитвослов в мобильном

Молитвослов в мобильном

Православная библиотека в мобильном

Библия за год

Журнал для пап Батя

Незнакомое православие